Inschrijving Grote Prijs van Dordt geopend

De bandcompetitie Band Boost is omgedoopt tot de Grote Prijs van Dordt en daarmee is er ook een nieuwe discipline toegevoegd: DJ-producer. Dat betekent dat er het volgende seizoen twee muzikantencompetities gaan plaatsvinden in de Popcentrale en het Energiehuis te Dordrecht.

De inschrijving voor deze competitie is vanaf nu geopend.

De Grote Prijs van Dordt is een duw in de rug van ambitieuze artiesten. De Popcentrale als centrum van de lokale popscene biedt hierbij ondersteuning aan de artiesten d.m.v. aansluitende prijzenpakketten, samenwerkingen met belangrijke partijen in de stad en, misschien wel het belangrijkste, biedt een podium voor deze artiesten.

De laatste editie van de Band Boost werd gewonnen door metalband The Great Hurricane Escape en zij wonnen daarmee onder andere een optreden op Wantijpop, wat voor veel bands een belangrijke mijlpaal is. Ook de prijzenpakketten van de Grote Prijs van Dordt sluiten aan bij de behoeften die artiesten hebben en bevatten bijvoorbeeld te gekke optredens, promotiepakketten, fotoshoots en studiotijd. Het complete prijzenpakket wordt later bekendgemaakt.

Inschrijfcriteria bands

* De meerderheid van de band woont binnen een straal van 30 kilometer van het Energiehuis in Dordrecht.

* De band kan 20 minuten aan eigen werk spelen.

* Er wordt op het podium live gespeeld.

* De band heeft audio opnames van minimaal drie nummers beschikbaar.

Inschrijfcriteria DJ-producer

* De artiest woont binnen een straal van 30 kilometer van het Energiehuis in Dordrecht.

* De artiest produceert eigen tracks

* Kan een live-set van 20 minuten draaien die voor de helft uit eigen producties bestaat.

* Er wordt op het podium live gemixt.

* De artiest heeft audio opnames van minimaal drie nummers beschikbaar.

Inschrijving

Ambitieuze muzikanten kunnen zich inschrijven voor de categorie BANDS of DJ-PRODUCER via https://www.popcentrale.nl/GrotePrijsvanDordt. Voor de categorie BANDS kan dat tot 2 oktober 14:00 uur en voor de categorie DJ-PRODUCER kan dat tot 1 november 14:00 uur.