Barbera Silvis-de Heer benoemd als kwartiermaker van gemeente Hoeksche Waard

Vanaf 1 september gaat Silvis (43) al aan de slag als zogeheten kwartiermaker, waarbij ze de ambtelijke organisatie leidt in de voorbereidingen op de bestuurlijke fusie. Als de nieuwe gemeente op 1 januari 2019 een feit is, wordt zij benoemd als gemeentesecretaris / algemeen directeur.

Barbera Silvis is nu nog gemeentesecretaris bij de gemeente Etten-Leur. Ze heeft daarnaast ervaring in verschillende managementfuncties bij de voormalige gemeente Spijkenisse (nu de gemeente Nissewaard). Met haar man en twee zoons woont ze in Rhoon.

Barbera Silvis: “Ik kijk er naar uit om in de Hoeksche Waard aan een mooie nieuwe gemeente te kunnen bouwen. Ook al ligt het samengaan van de vijf gemeenten en de drie gemeenschappelijke regelingen soms gevoelig; op een eiland als dit ben je automatisch met elkaar verbonden. Die verbinding is voor mij heel belangrijk. Niet alleen binnen de organisatie en het bestuur, maar juist ook met de inwoners en partners. “

Eind april ging de Tweede Kamer akkoord met de fusie in de Hoeksche Waard vanaf 1 januari 2019. Naar verwachting beslist voor het zomerreces ook de Eerste Kamer. In de tussentijd treffen de vijf gemeenten alle nodige voorbereidingen om op 1 januari dienstverlening en organisatie adequaat te laten functioneren. De benoeming van Barbera Silvis als kwartiermaker en beoogd gemeentesecretaris is daar onderdeel van.

“We zijn blij met Barbera als verbinder tussen inwoners, partners, bestuur en ambtelijke organisatie”, aldus de vijf colleges. “Ze heeft hart voor onze regio. Met haar ervaring en ambities kan ze ons helpen de Hoeksche Waard samen te smeden tot één nieuwe krachtige gemeente, die dichtbij haar omgeving staat.”