ANWB’s Automaatje maakt eerste rit

Op 20 juni werd een feestelijke eerste rit gereden met het ANWB Automaatje in de Hoeksche Waard. Pieter van der Meer, kersverse wethouder in Cromstrijen, stapte als bijrijder in bij mevrouw Vos in de cabrio van chauffeur Jan van den Tol.

Even boodschappen doen, een partner in het verzorgingstehuis bezoeken of naar een afspraak in het ziekenhuis? Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Welzijn Hoeksche Waard introduceerde daarom met ingang van 20 juni AutoMaatje Hoeksche Waard van de ANWB en gaat samen met vrijwilligers mensen helpen mobiel en actief te blijven. Alle vijf de gemeenten in de Hoeksche Waard onderschrijven het belang van deze dienst en ondersteunen het initiatief.

“Met ANWB AutoMaatje Hoeksche Waard vervoeren vrijwilligers met hun eigen auto hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding. De inzet van al die vrijwilligers die dit werk willen doen, is echt onbetaalbaar.”, vertelt Rob Bergevoet, vanuit de Vrijwilligerscentrale van Welzijn HW betrokken bij het project. “De landelijke bekendheid van Automaatje, de kennis, begeleiding, training en materialen die de ANWB biedt en de gebruikersvriendelijke software, waren aanleiding voor ons om deze vervoerservice aan te gaan bieden. Mensen zo lang mogelijk mobiel houden en laten deelnemen aan het sociaal maatschappelijk verkeer zijn tenslotte basisprincipes in ons werk.”, vervolgt hij. “Het initiatief wordt Hoeksche Waard-breed aangeboden en heeft geen winstoogmerk. De hulpdienst Vrijwillig Vervoer gaat per 1 juli 2018 over naar ANWB Automaatje Hoeksche Waard.”

Meer weten, chauffeur worden of een rit aanvragen? Bel 088-7308900.