Bibliotheek Hoeksche Waard neemt educatieve spelvloer in gebruik

Vanaf 8 mei heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard in haar vestiging in de Lindehoeve in Oud-Beijerland de educatieve spelvloer in gebruik genomen. De Bibliotheek Hoeksche Waard is daarmee een van de eerste bibliotheken in Nederland die een dergelijke interactieve spelvloer aanbiedt.

De Wizefloor is een in Denemarken ontwikkelde vloer die kinderen (maar ook volwassenen) de mogelijkheid biedt om op een educatieve manier tegelijkertijd te spelen en te leren. De spelletjes worden op de spelvloer geprojecteerd waar kinderen door beweging de vloer in actie zetten. Ook kan de bieb zelf spelletjes ontwikkelen zoals bijvoorbeeld tijdens de Kinderboekenweek. Rida van Kints stelt dat de keuze voor de spelvloer goed aansluit bij de behoefte om een leven lang te leren. “De Bibliotheek Hoeksche Waard is er voor iedereen. In een snel veranderende samenleving bieden wij als bibliotheek een proeftuin voor nieuwe technologieën en ideeën”, aldus Van Kints. “We kunnen de vloer ook actief inzetten voor het onderwijs”. Ook ouderen kunnen plezier beleven aan deze vloer. Uit onderzoek is gebleken dat interactief bezig zijn goed voor de ontwikkeling van de hersenen is.

Kom de vloer uitproberen tijdens de openingstijden van de bibliotheek Oud-Beijerland Centrum. Kijk voor de openingstijden op www.bibliotheekhoekschewaard.nl