Van der Weijden opent Week van Zorg en Welzijn

Oud-Beijerland- Zondagavond 11 maart startte de Week van Zorg en Welzijn 2018. Landelijk ambassadeur en olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden opende de Week door 24 uur aan één stuk te trainen. Zo vraagt hij aandacht voor de zorg, die ook 24 uur per dag doorgaat. Zondagavond was hij van 21:30 tot 22:30 uur te gast bij Zorgwaard (locatie Rembrandt) in Oud-Beijerland.

Tijdens de Week, van 12 tot en met 17 maart, openen diverse regionale zorgorganisaties de deuren voor het belangstellend publiek. Bezoekers kunnen tijdens de Week de dagelijkse gang van zaken binnen een zorgorganisatie ervaren. Kijk voor activiteiten bij u in de buurt op: www.weekvanzorgenwelzijn.nl. 

Landelijk ambassadeur Maarten van der Weijden zet zich in om de Week te promoten. Hij trainde van zondagavond 11 maart 20:00 uur tot maandagavond 12 maart 20:00 uur onafgebroken door om aandacht te vragen voor de zorg. Dit deed hij in 14 zwembaden bij zorgorganisaties verspreid over het land.

Zondagavond 11 maart trainde hij van 21:40 tot 22:10 uur in het zwembad van Zorgwaard (locatie Rembrandt) in Oud-Beijerland. Hier trainde hij, onder leiding van twee fysiotherapeuten, mee met twee revaliderende cliënten. Belangstellende bewoners konden de training via een livestream volgen vanuit de brasserie.

Na afloop van de training was er de gelegenheid tot foto’s. Ook reikte Maarten een award uit aan een cliënt als dank dat hij gebruik mocht maken van het zwembad. Op zijn beurt ontving Maarten een pakket met streekproducten. Rond 22:30 uur verliet Maarten Zorgwaard op weg naar de volgende trainlocatie.