SSS verliest belangrijke wedstrijd van VDL

Op deze ijskoude zaterdag met heel veel afgelaste wedstrijd gaat de uitwedstrijd van SSS tegen het Maassluise VDL gewoon door. Deze wedstrijd tegen een directe concurrent is een mooie gelegenheid om iets meer lucht te krijgen in de strijd voor lijfsbehoud.

Het belang was dus duidelijk maar daar was in de eerste minuten niets van te merken van de zijde van SSS want in de 3e minuut kan de aanvaller geheel vrij de bal inkoppen en zo de stand op 1-0 brengen. En VDL gaat door want in de 6e minuut staat er weer iemand geheel vrij om simpel de 2-0 binnen te tikken. Keeper Ricardo Minnes moet zich even later strekken om een vrije trap van VDL uit het doel te tikken. Maar nog geen minuut later is het VDL dat via een geplaatst schot ook nog op 3-0 komt. Zo speelt SSS na 12 minuten al een kansloze wedstrijd of zijn de spelers in staat om deze wedstrijd nog op zijn kop te zetten.

Op de eerste echt grote kans van SSS zijde moet het meegereisde SSS publiek wachten tot minuut 33 als Max Pelkman de bal over de keeper probeert te lobben maar de keeper kan nog net bij de bal. Het loopt niet bij SSS in de eerste helft maar in de 40e minuut steekt de verdediger van VDL een helpend handje toe door de bal verkeerd terug te spelen en dan is het een koud kunstje voor Glenn Weijts om de ruststand op 3-1 te bepalen. Aan het begin van de 2e helft een wissel aan de kant van SSS als Stefan Bervoets komt in plaats van Mike van Berkel.
Er zal een donderspeech geklonken hebben in de kleedkamer want SSS vliegt er gelijk in en dat resulteert in de 48e minuut in een doelpunt van Feni Bileti, er zat een buitenspelluchtje aan maar soms heb je wat geluk nodig. SSS gaat op zoek naar de gelijkmaker maar helaas een counter van VDL levert de 4-2 op in de 54e minuut. In minuut 64 leeft de hoop op een punt weer op als Max Pelkman goed doorgaat en de 4-3 scoort. Met nog ruim 20 minuten op de klok zit er wonderlijk genoeg nog altijd minimaal een punt in voor SSS.

In de 75e minuut lijkt er een grote kans aan te komen voor SSS maar de warrig leidende scheidsrechter besluit na eerst door te laten spelen toch maar om te fluiten en zo wordt SSS de kans ontnomen om de gelijkmaker te maken. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd is het VDL dat nog gevaarlijk wordt maar het schot spat uiteen op de lat. Met aanvaller Julian van Dijk voor verdediger Erik Blokland zet SSS alles op alles in de laatste 5 minuten. In blessuretijd nog een hoekschop voor SSS en heel SSS, inclusief keeper Ricardo Minnes, is in het strafschopgebied van VDL te vinden maar helaas levert dit geen kans meer op en fluit de scheidsrechter vervolgens voor het einde van deze wedstrijd.

Volgende week wacht er wederom een wedstrijd tegen een directe concurrent want dan staat de uitwedstrijd tegen Neptunes Schiebroek op het programma.

SSS speelde met de volgende spelers: Ricardo Minnes, Geir Sizoo, Stefan Gerritse, Mike van Berkel (46e Stefan Bervoets), Erik Blokland (85e Julian van Dijk), Emiel Elvers, Glenn Weijts, Feni Bileti, Gijs van de Zande, Max Pelkman en Dennis de Cauwer.