Leren omgaan met geld tijdens de Week van het geld

Hoeksche Waard – Op een aantal basisscholen in de Hoeksche Waard krijgen leerlingen van 12 tot en met 16 maart 2018 leuke en leerzame gastlessen over goed omgaan met zakgeld en spaargeld. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd om later de juiste keuzes te maken.

De gastdocenten zijn afkomstig van banken, gemeenten, HW Wonen, Dienst Gezondheid & Jeugd, Humanitas, Welzijn Hoeksche Waard en Werk en Inkomen Hoeksche Waard (WIHW). Binnen het thema ‘Wanneer ben je rijk?’ vinden er deze dagen in heel Nederland activiteiten plaats tijdens de Week van het geld. Dit gebeurt op initiatief van het ministerie van Financiën. Wethouder Piet van Leenen (financiën) was donderdagmiddag 15 maart te gast bij groep 7/8 van Het Pluspunt in Oud-Beijerland.

Jong geleerd, oud gedaan
Tijdens de gastlessen gaan kinderen aan de slag met onderwerpen zoals de waarde van geld, veilig betalen, sparen en verantwoord met geld omgaan. Wat viel de wethouder het meeste op tijdens zijn gastles? Van Leenen: “Heel bijzonder en mooi ook om van de kinderen te horen dat geld ook gebruikt kan worden om anderen gelukkig te maken”.

Lees verder bij de bron: Hoeksch Nieuws