Heinenoord geeft voorsprong uit handen

Zonder de geschorste Ramon Salas begonnen de mannen van coach Ralph Kalkman goed aan de wedstrijd, waarbij men zich op de tribune af vroeg, waarom niet zo tegen Oude Maas of D.C.V. i.p.v. dat slappe gedoe. Al in de beginfase werd Marvin Strik binnen de zestien onderuit gehaald, echter de 64-jarige scheidsrechter Willem Roozeboom uit Vlaardingen wilde van geen penalty weten.
Toch kwam de formatie van coach Ralph Kalkman in de 9e minuut op voorsprong. Een snelle vrije trap van Mitch Fransen op Richie Basoski werd door doelman Mitchel Braafhart met moeite tot hoekschop verwerkt en uit deze corner van aanvoerder Toine v.d. Berg kopte Marvin Strik de 1-0 binnen. Dit gaf de ploeg vleugels en in de ijzige kou zag het toch nog aardig opgekomen publiek even later een pegel van Richie Basoski rakelings langs de paal vliegen.

Bij de volgende aanval werd Arif Irilmazbilek binnen de zestien onderuit gehaald en ook deze keer wilde de warrig leidende leidsman van geen strafschop weten. Nadat de Zeeuwen terug kwamen werd een gevaarlijke voorzet van Tom Wuyts door Nick Jonkman op tijd tot corner verwerkt. In de 25e minuut schoot Mitch Fransen op aangeven van Richie Basoski van afstand maar net over. Een schitterende opgezette aanval begon bij Andrew van Tiggelen, die passte op Arif Irilmazbilek en hij op zijn beurt Sander de Heus aan het werk zette en die na zich van zijn tegenstander ontdaan te hebben, de bal rakelings langs de verkeerd kant van de paal zag verdwijnen. Het antwoord kwam van Kloetinge toen Tom de Bonte na een half uur spelen een vrije trap mocht nemen en Nick Vervoort zijn klasse weer eens bewees door de bal uit de uiterste linkerhoek met zijn vingertoppen tot hoekschop te verwerken.

In de 39e minuut lag Sander de Heus op snelheid richting vijandelijk doel toen hij door Jeroen de Jonge onderuit werd gehaald. Hij ontving terecht de rode kaart en kon gaan douchen en dus Kloetinge met 10 man verder. De door Arif Irilmazbilek genomen vrije trap na deze overtreding werd maar ternauwernood door doelman Mitchel Braafhart over de lat getikt. Het was echter uitstel van executie toen Arif Irilmazbilek de bal van zijn tegenstander ontfutselde en beheerst de Zeeuwse sluitpost het nakijken gaf. 2-0 Een te zachte terugspeelbal van Mitch Fransen op Nick Vervoort strafte Maarten van Vooren in blessuretijd van het eerste bedrijf af en dat betekende 2-1.

 

De tweede helft was nog maar net begonnen ,toen Arif Irilmazbilek de bal van Thijs v.d.Dries afpikte en wederom beheerst scoorde. 3 – 1. Een schot van Tom de Bonte spatte op de vuisten van Nick Vervoort uiteen en moest Andrew van Tiggelen ingrijpen om de bal van de lijn te halen. Even stond de Noord onder druk en besloot trainer Ralph Kalkman in te grijpen door Nick Jonkman en Anthal v.d. Berg te wisselen voor Desley de Wolf en Robin v.d.Vlist. In de 78e minuut had Marvin Strik alle tijd en de hoek voor het uitkiezen op aangeven van Arif Irilmazbilek, maar faalde op het moment dat hij de trekker moest overhalen en dan zou

de wedstrijd op slot zijn geweest. Hier putte de Zeeuwse formatie moed uit en streden de TIEN voor wat ze waard waren. Zodoende kwam de thuisploeg even later goed weg, toen de ingevallen Can Ozgan maar net over kopte uit een voorzet van Xander v.d.Poel. Een flitsend schot van Arif Irilmazbilek scheerde over de kruising en was dit met nog 10 minuten te gaan zijn laatste daad en werd hij vervangen door Neall Mouthaan. Jammer, dat Robin v.d. Vlist niet wist te voorkomen, dat Xander v.d.Poel een voorzet op maat kon afleveren waarbij Maarten van Vooren zijn tweede binnen schoot en Kloetinge op 3-2 bracht.
Ver in blessuretijd kregen de mannen van coach Marcel Lourens nog een hoekschop te nemen, waarbij Robin v.d. Vlist in de ogen van scheidsrechter Willem Roozeboom uit Vlaardingen zijn hand gebruikte, wat hem een gele kaart opleverde en de bal op de stip verdween. Maarten van Vooren maakte zijn 3e doelpunt en bracht de stand op 3-3. Dolle vreugde bij de Zeeuwen die toch nog met EEN punt naar huis gingen en uiteraard bittere teleurstelling bij de Noord.

a.s. zaterdag volgt de wedstrijd tegen de ploeg van oud-trainer Ronald Hulsbosch: Nieuw Lekkerland. Aanvang: 14.30 uur.

Opstelling.

Nick Vervoort – Anthal v.d. Berg ( 68. Robin v.d. Vlist ) – Andrew van Tiggelen – Toine v.d. Berg – Arif Irilmazbilek – ( 80. Neall Mouthaan ) – Mitch Fransen – Nick Jonkman – ( 68. Desley de Wolf ) – Marvin Strik – Richie Basoski – Sander de Heus – Leon Steketee.