De vijf gemeenten hebben mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid

De gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Strijen en Oud-Beijerland hebbenvandaag de landelijke erkenning ´wij werken mantelzorgvriendelijk´ ontvangen. Namens de Stichting Werk & Mantelzorg reikte Arie Mol (wethouder gemeente Binnenmaas en voor de vijf gemeenten bestuurlijk trekker van dit onderwerp) de erkenningen uit aan de vijf gemeentesecretarissen en medewerkers van de afdelingen Personeel & Organisatie.

Mantelzorg Werkt

In 2017 zijn de vijf gemeenten, met ondersteuning van MEE Zuid Hollandse Eilanden, gestart met het
innovatieproject ´Mantelzorg Werkt´. Met dit project hebben de gemeenten het thema werk en mantelzorg geagendeerd in hun eigen personeelsbeleid.
Wethouder Mol: ‘Een van de interventies was een rozenactie op de Dag van de Mantelzorg. Iedere medewerker kreeg een roos met de vraag die aan een mantelzorger te geven. Dit zorgde voor mooie en indrukwekkende gesprekken. In de gesprekken merk je dat het vinden van een goede balans tussen werk en mantelzorg altijd maatwerk is. Het is zoeken naar een goede oplossing, maar wel altijd samen als werkgever en werknemer. Door te zorgen voor meer bewustwording, komen de gesprekken vanzelf.’

Uitreiking Erkenning

Werkgevers die binnen hun organisatie het thema werk en mantelzorg bekend en bespreekbaar maken, actief (verlof)regelingen toepassen voor werknemers en waar leidinggevenden en medewerkers actief zoeken naar (maatwerk)oplossingen, komen in aanmerking voor deze erkenning.
Bij de uitreiking waren medewerkers van de vijf gemeentelijke afdelingen Personeel & Organisatie en de vijf gemeentesecretarissen aanwezig. Wethouder Arie Mol zette hen in het zonnetje en complimenteerde ze voor hun inzet om de combinatie werk en mantelzorg actief aandacht te geven binnen hun organisatie.
‘Vandaag hebben de vijf gemeenten de erkenning ontvangen en ik hoop dat vele bedrijven en organisaties in de regio zullen volgen. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 medewerkers mantelzorgtaken heeft. Een combinatie die niet altijd makkelijk is. Door aandacht aan het thema te  besteden en te zorgen voor een goed balans tussen werk en privé, zorgen we samen voor een mantelzorgvriendelijke Hoeksche Waard.’, aldus wethouder Arie Mol.