De Kaai moet ‘De Huiskamer van Strijen’ worden

Met het wegtakelen van een oude stenen trap is afgelopen week de herinrichting van De Kaai in Strijen officieel gestart. De komende maanden wordt alles in het werk gesteld om deze centrale plek in het dorp in te richten als de ‘Huiskamer van Strijen’.

Op De Kaai is komende zomer iedereen welkom te komen genieten van de rust aan het water en om er gezellig bij te kunnen praten onder het genot van een hapje en een drankje. Er komen onder meer vier terrassen en een steiger langs de haven in he centrum van Strijen. Ook komt er een vlonder in het water, waarop een terras neergezet kan worden.

Om de Huiskamer vooral in de zomer maximaal te kunnen gebruiken, wordt het zogenaamde seizoensparkeren ingesteld. Wat inhoudt dat tijdens de zomermaanden een aantal parkeerplekken worden ‘opgeofferd’ ten gunste van zitplaatsen en terrassen. In de winter kunnen op die plaatsen dan weer auto’s parkeren.

Op de website van de gemeente Strijen staat een informatief filmpje, waarin wethouder Wilko van Tilborg ter plekke op De Kaai vertelt wat er allemaal gaat veranderen de komende maanden.

De link naar het filmpje is: https://www.youtube.com/watch?v=t57NuQZwevk .