Dagcentrum Gemiva-SVG Groep krijgt bakfiets

 

Oud-Beijerland – Klokslag twee uur arriveerde wethouder Piet van Leenen bij dagcentrum Symfonie van de Gemiva-SVG Groep aan de Ravelstraat in Oud-Beijerland. Maar hij kwam niet met lege handen, maar had een bakfiets en een taart meegenomen. Vooral met dit laatste bewijst de wethouder Tim, Joris, Ruud, Malis, Robert, Michael, Irfan en Arie – cliënten van dagcentrum Symfonie die als toekomstige gebruikers de bakfiets in ontvangst mochten nemen – een grote dienst. Ze lieten zich de taart dan ook goed smaken! Maar gingen vol verwachting, ewapend met muts, sjaal en warme jas, naar buiten. Daar wacht namelijk een gloednieuwe bakfiets, voorzien van een container, bezem en grijper. Beschikbaar gesteld door gemeente Oud-Beijerland en Regionale Afvalstoffendienst Hoeksche Waard.

De cliënten van het dagcentrum zetten zich met grote regelmaat enthousiast en ijverig in om de omgeving te ontdoen van (zwerf)afval. Zowel gemeente als RAD waardeert dit initiatief om het zwerfafval in de gemeente te lijf te gaan. “Met het schenken van deze speciale klikobakfiets willen wij jullie bedanken en natuurlijk ook het werk voor jullie plezieriger en gemakkelijker maken”, aldus Piet van Leenen. Uiteraard ontkwam de wethouder er niet aan om het eerste proefritje te maken.