Centrumplan ‘s-Gravendeel van start

Op dinsdag 13 maart wordt rond 15.45 uur een bouwbord aan de kerkzijde van de Hendrik Hamerstraat in het centrumgebied van ’s-Gravendeel onthuld. Daarna opent burgemeester A.J. Borgdorff om 16.00 uur de verbouwde vestiging van Albert Heijn. Hiermee wordt duidelijk dat de revitalisering van het centrumgebied van ’s-Gravendeel nu echt van start is gegaan.

Om de centrumfunctie van ’s-Gravendeel op een goede manier te kunnen blijven vervullen is het belangrijk om de levendigheid en de aantrekkelijkheid te behouden en te verbeteren. In het project Aanpak winkelgebied ’s-Gravendeel werken ontwikkelaar, eigenaren en winkeliers (P&G Hooghwerf B.V., A. van der Hoek (Jumbo) en de heren J. Mahu en C. van der Poel (Albert Heijn), samen met de gemeente om dit vorm te geven. Er is door de eigenaren van de panden op de hoek van de Hendrik Hamerstraat en de Langestraat een plan gemaakt om hier een nieuw pand te bouwen. Albert Heijn investeert in een interne verbouwing van de winkel met een nieuwe ingang, een passageachtige doorgang naar de andere winkels en vernieuwing van de dak- en gevelplaten. En gemeente Binnenmaas heeft, na overleg met omwonenden en belanghebbenden, een plan gemaakt voor de herinrichting van de openbare ruimte in het winkelgebied, inclusief de parkeerterreinen en het gebied rondom de kerk.

Na een periode van verbouwing wordt Albert Heijn Mahu nu op 13 maart weer geopend. Het eerste zichtbare resultaat van de inspanningen voor het centrumplan. De aanbesteding voor de inrichting van de openbare ruimte loopt, en begin april is bekend welke aannemer de klus gaat uitvoeren. Het bouwplan op de hoek voorziet in de bouw van vier appartementen en een kleine uitbreiding van ongeveer 200m2 winkelruimte. De nieuwe gevel langs de Hendrik Hamerstraat wordt doorgetrokken langs het huidige Tweewielercentrum. Naar verwachting wordt in april begonnen met de sloop van de huidige bebouwing.