Wedstrijdverslag V.V.G.Z. – Heinenoord

HATTRICK VAN SANDER DE HEUS.

De wedstrijd was nog maar net begonnen, toen Jasper Huisman een voorzet op maat afleverde op de vrijstaande Tucci Marcello, die waarschijnlijk schrok van zijn enorme kans om de Vogels op voorsprong te brengen en naast kopte. Het duurde bijna 20 minuten voordat de formatie van coach Ralph Kalkman voor de eerste keer op de helft van de tegenstander kwam, wat waarschijnlijk ook door het veld kwam, wat op sommige plekken nog behoorlijk hard was. Daarvoor was het alleen maar rommelig en verdedigend. Na 20 minuten was het dan eindelijk Richie Basoski die er op links van door ging en een voorzet afleverde op Sander de Heus, die door doelman Maarten Vintges tot hoekschop werd verwerkt. Nadat een aardige mogelijkheid voor Arif Irilmazbilek niet door ging wegens buitenspel, was het Deveney Veld, die op aangeven van Jasper Huisman een behoorlijke pegel los liet, echter doelman Nick Vervoort stond op de juiste plaats om dit gevaar te keren. Een fraaie aanval, die begon bij Arif Irilmazbilek werd voortgezet door Richie Basoski die op zijn beurt Neall Mouthaan bediende en hij zijn schot gestopt zag door de Zwijndrechtse sluitpost. In de 28e minuut probeerde Jasper Huisman van afstand Nick Vervoort te verrassen, die op zijn beurt de bal weg bokste, waarbij het leder uiteindelijk voor de voeten van aanvoerder Ahmet Kuyucu kwam( een boezemvriend van Arif Irilmazbilek, maar dit terzijde ) hij uithaalde en tot grote vreugde zag, dat de bal via Andrew van Tiggelen in het doel verdween. 1-0. De vreugde van de thuisploeg was echter van korte duur, want luttele minuten later trok Sander de Heus met een prachtig schot, na aangeven van Leon Steketee de stand weer gelijk en dat betekende 1-1. Na een schitterende ingreep van Anthal v.d. Berg op de doorgebroken Deveney Veld kwam de bal bij Richie Basosoki terecht, die meteen Sander de Heus bediende en hij voor de TWEEDE keer doelman Maarten Vintges het nakijken gaf. 1-2. De Noord had de smaak te pakken en een voorzet op maat van Richie Basoski werd door Sander de Heus keihard ingeschoten, terwijl in de rebound Neall Mouthaan hetzelfde deed, maar twee fraaie reddingen van doelman Maarten Vintges voorkwam erger. Het was echter uitstel van executie. In de 42e minuut kreeg Andrew Dias d’Úllois een vrije trap te nemen, die met heel veel moeite door doelman Maarten Vintges tot corner werd verwerkt. Uit deze hoekschop van Andrew Dias d,Ullois op maat kopte Sander de Heus zijn DERDE binnen en was zijn hattrick een feit. 1-3. Op slag van rust schoot Richie Basoski nog rakelings over de lat.

Het tweede bedrijf was nog maar net begonnen, toen een missertje van Nick Jonkman doelman Nick Vervoort dwong een overtreding te maken en de licht geblesseerde scheidsrechter Takacs uit Bergschenhoek niets anders kon doen dan de bal op de stip te deponeren.

Jasper Huisman gaf de met geel bestrafte Nick Vervoort het nakijken en dat betekende 2-3. In de 48e minuut waagde Arif Irilmazbilek uit een voorzet van Andrew Dias d,Ullois een poging te scoren, maar ook dit keer kon de Zwijndrechtse sluitpost de bal niet onder controle krijgen en was het Neall Mouthaan die in de rebound de 2-4 op het scorebord bracht. De Vogels deden er alles aan de wedstrijd te laten kantelen, echter de mannen van coach Ralph Kalkman onder aanvoering van aanvoerder Ramon Salas gaven geen krimp en gingen de DRIE dik verdiende punten mee naar de Noord.

a.s. zaterdag volgt de bekerwedstrijd tegen XerxesDZB. Aanvang: 14.30 uur.

Opstelling:

Nick Vervoort – Anthal v.d. Berg – Andrew van Tiggelen – Ramon Salas – Arif Irilmazbilek – ( 75. Mitch Fransen ) – Nick Jonkman – Richie Basoski – ( 65. Marvin Strik ) – Andrew Dias d,Ullois – ( 60. Desley de Wolf ) – Neall Mouthaan – Sander de Heus – Leon Steketee.