Wedstrijdverslag Kloetinge – SHO

Ook in de verste uitwedstrijd van dit seizoen, met uitzondering van de bekerwedstrijd tegen Axel wat nog een behoorlijk stukkie verder was, tegen  Kloetinge bleef SHO met lege handen. Desondanks sloegen de wit/zwarten tegen de runner-up bepaald geen slecht figuur. Slechts een tiental Beijerlanders hadden de moeite genomen om de reis naar Zeeland te maken. Voor dat geringe aantal aanwezigen zijn wel wat redenen aan te voeren zoals de gestremde Haringvlietbrug, de net begonnen voorjaarsvakantie, het spelen op het bijveld van de groen/witten met ook nog de snijdende kou en niet te vergeten de ronduit matige prestaties tot dusver van het Beijerlandse vlaggenschip. Voor het laatste kan trainer Sander Fakkel wel -terecht!- aanvoeren dat hij al het hele seizoen met minimaal een handvol geblesseerden is geconfronteerd. Op de in de presentatiegids van SHO afgedrukte elftalfoto poseren 22 spelers waarvan, snel geteld, op deze ijskoude zaterdag acht man niet beschikbaar waren. Dat gemis gaat in 1B, wat toch aanmerkelijk sterker is dan 1C van vorig seizoen, duidelijk zijn tol eisen.
Eén wijziging had Fakkel doorgevoerd ten opzichte van vorige week. Rowdy Rijsdijk begon in plaats van Marlon ter Horst. Ook nu dus weer Hooi als rechtsachter en Angel Queijo op links. Laatstgenoemde bleek al snel weinig gelukkig. Toen na een minuut of tien het Zeeuwse offensief ging liggen en SHO meer controle leek te krijgen, werkte de onfortuinlijke bij een onschuldig lijkende voorzet de bal achter zijn eigen doelman: 1-0. Weer een snelle achterstand voor SHO op het Wesselopark. Maar niet zo snel als drie jaar geleden toen, nog in de Hoofdklasse, al na 17 seconden (!) de bal in het Beijerlandse net lag. Opvallend dat van dat SHO-elftal nu niemand meer op het wedstrijdformulier vermeld was.

Op het prima bespeelbare kunstgrasveld -omzoomd door zo’n tweehonderd belangstellenden- liet SHO het hoofd niet hangen en opende de jacht op de gelijkmaker. Na al een paar mogelijkheden gehad te hebben was het halverwege deel één raak. Larby el Harouchi nam een voorzet vanaf de rechterkant uitstekend aan, controleerde de bal en gaf doelman Braafhart het nakijken: 1-1. Na de gelijkmaker volgde het aantrekkelijkste deel van de wedstrijd. Er ontstonden mogelijkheden aan beide kanten. Voor SHO probeerde Rijsdijk het van afstand maar Braafhart was attent. Dat was de sluitpost ook kort daarna toen Rijsdijk vrij voor hem verscheen. Braafhart redde ten koste van een corner. In de slotminuut van de eerste helft was een corner ook de basis van een nieuwe voorsprong voor de thuisclub waaruit Tom de Bonte scoorde: 2-1.

Na de pauze werd de lichtgeblesseerde Gio Breevaart vervangen door Sven Moerland. Vanaf de aftrap kreeg William Darjij 
de mogelijkheid op de nieuwe gelijkmaker maar het zat niet mee. Een schot van Moerland werd door de doelman corner getikt en El Harouchi mikte net te hoog.
Na bijna een uur spelen leek een aanval van Kloetinge te stranden maar vanuit het niets haalde Roy Mulder uit en de bal verdween in de verre hoek achter Termijn: 3-1. SHO probeerde het nog wel met hard werken maar de Zeeuwen gaven niks meer weg en hebben door de overwinning ruim zicht op het winnen van de tweede periode.

Opstelling SHO

Michael Termijn; Rohaindrick Hooi, Dennis Groosjohan, Jeroen Kokje, Kevin Angel Queijo; Ingmar van Bruggen, Rowdy Rijsdijk, Larby el Harouchi, Giovanni Breevaart; Giovanni Klaverweide,  William Darjij

Wissels:

46’ Sven Moerland voor Giovanni Breevaart

72’ Bob Bison voor Kevin Angel Queijo 

83’ Rick Bokhoven voor Jeroen Kokje

Doelpunten:

10’ 1-0 Kevin Angel Queijo (ed)  

22’ 1-1 Larby el Harouchi

45’ 2-1 Tom de Bonte

57’ 3-1 Roy Mulder 

Kaarten:

Scheidsrechter S.C. Kraak uit Piershil had geel voor Kevin Angel Queijo van SHO en Tom de Bonte van Kloetinge.


03-03-2018 Bruse Boys – SHO

Voor de derde achtereenvolgende uitwedstrijd gaat SHO weer richting Zeeland. In Bruinisse treft het team van Fakkel de rode lantarendrager. Het belang van de op 16 december afgelastte wedstrijd is voor beide partijen duidelijk: alleen de volle winst telt! 

Twee jaar geleden, 5 december 2015, won Bruse Boys het onderlinge duel met 3-1. SHO is gewaarschuwd! Aanvang 14.30 uur.