Open huis gerenoveerd Het Molenschaer Strijen

Activiteitencentrum het Molenschaer in Strijen houdt op zaterdag 10 maart van 14.30 tot 16.30 uur open huis voor omwonenden en belangstellenden. Driekwart jaar is er gewerkt aan een grondige renovatie van het activiteitencentrum voor mensen met een beperking van de Gemiva-SVG Groep in Strijen. 

 

Het gebouw is om verschillende redenen aangepast. “Allereerst vanwege de verandering van doelgroepen”, vertelt Jeanette van Houwelingen, locatiemanager. “Wij hebben steeds meer externe werkplekken voor mensen met een beperking in de Hoeksche Waard. Steeds vaker werken zij midden in de samenleving. Wij hebben al heel lang een cadeauwinkel, een Groen & Creatiefafdeling en een locatie op recreatieoord Binnenmaas. Ook werken we steeds meer met kleine groepjes cliënten in de samenleving, zoals bij voetbalverenigingen en het opruimen van zwerfafval. De meeste mensen die nu naar het activiteitencentrum komen zijn zorgintensiever. Het gebouw is daarop aangepast. Er zijn hightech tilhulpmiddelen en andere moderne domotica, extra ruimtes en er is een andere indeling van het gebouw gekomen. Hierdoor is er meer ruimte gerealiseerd voor de cliënten. Tegelijkertijd hebben wij het gebouw duurzaam gerenoveerd. De muren en ramen zijn nu optimaal geïsoleerd en op het dak staan zonnepanelen. Ook de uitstraling is meer van deze tijd, het gebouw is meer dan dertig jaar oud. De ruimtes zijn nu geschikter voor onderverhuur. Er komt al jaren een yogagroep en de maandelijks activiteit Samen Eten Bij… voor inwoners van Strijen beschikt nu over een prachtige kantine met keuken.”

Tijdens de open dag kunnen belangstellenden het geheel vernieuwde gebouw bekijken en naast een hapje en drankje informatie krijgen over dagbesteding voor mensen met een beperking. Ook is er  informatie over stage lopen, werken, werken en leren en over vrijwilligerswerk bij deze en andere locaties van de Gemiva-SVG Groep.