Europa Kinderhulp zoekt vakantiegezinnen!

Tijd, aandacht én een logeerbedje

Europa Kinderhulp, afdeling Zuid-Holland, zoekt mensen die in de zomer enkele weken een kind willen opvangen. Het gaat om jongens en meisjes tussen de 5 en 12 jaar die opgroeien in kansarme omstandigheden.

Deze kinderen komen uit Nederland, maar ook uit Duitsland, Frankrijk en de Oekraïne. Met een kortdurende vakantie komen ze tot rust. Kinderen kunnen even ongestoord kind zijn en doen weer nieuwe energie op. Afgelopen zomer zijn zo 1079 kinderen geholpen. Ook voor die jaar zoeken wij weer nieuwe vakantieouders. Nadat zij zich hebben aangemeld volgt een intakegesprek en een screening (VOG). Als organisatie gaan we uiteraard niet over één nacht ijs.

Stichting Europa Kinderhulp doet dit werk sinds 1961, ongesubsidieerd en alleen met vrijwilligers. Europa Kinderhulp werkt nauw samen met gemeentelijke sociale diensten, het Rode Kruis, de Stichting Humanitas, voedselbanken en het Leger des Heils.

Voor meer informatie of een informatiepakket kunt u terecht op de website: europakinderhulp.nl. Aanmelden kan ook per mail: zuidholland@europakinderhulp.nl