DVO heren behalen bekerfinale

OUD-BEIJERLAND – De heren van volleybalvereniging DVO uit Oud-Beijerland hebben de finale van de Regiobeker Zuid weten te bereiken. In sporthal De Dijk te Dordrecht werd de 1e keus van OKK’70 uit Hardinxveld-Giessendam met 3-1 verslagen.

DVO begon de eerste set met wisselend spel en liet verdedigend wat steken vallen. OKK’70 kwam met 25-15 op een snelle 1-0 voorsprong. Vanaf de 2e set lukte het de Oud-Beijerlanders om OKK’70 serverend onder druk te zetten. In alle sets kon DVO aan het begin van de set een voorsprong op het telbord zetten die niet meer uit handen werd gegeven. Coach Mark Schregardus wisselde slim en liet de jonge Noah de Jong (17) in het achterveld als spelverdeler invallen zodat spelverdeler Vince Leeuwestein aan het net zijn aanvallende kwaliteiten kon laten gelden. DVO noteerde door middel van setwinsten 25-16, 25-19 en 25-18 de 3-1 winst op het wedstrijdformulier.

Aanvoerder Vincent Stok kijkt uit naar de bekerfinale op 12 mei a.s. tegen of Asterix 1 uit Maasbree of het Reuverse Revoc/VCB 2 in sporthal Oostgaarde te Capelle aan den IJssel. “Als we weer zo vechten als vandaag kunnen we het alle teams moeilijk maken en zomaar eens met de beker huiswaarts keren’’.