Loco-burgemeester van Binnenmaas leest voor.

Puttershoek – Zoals ieder jaar doet openbare basisschool Het Driespan uit Puttershoek enthousiast mee aan de Nationale Voorleesdagen. Dit jaar kwam  loco-burgemeester H. van Etten van de gemeente Binnenmaas voorlezen aan de jongste kinderen van de school.

Dit jaar vinden de Nationale Voorleesdagen plaats van 24 januari t/m 3 februari. De dagen starten ieder jaar met het Nationaal Voorleesontbijt. Tijdens een ontbijtje genieten de leerlingen van een prachtig voorgelezen prentenboek: beter kan de (school)dag niet beginnen. Gezien de drukke agenda van de loco-burgemeester vond het ontbijt op het Driespan dit jaar een dag eerder plaats: op dinsdag 23 januari. De kinderen konden op deze ochtend luisteren en kijken naar het prentenboek, dat dit jaar centraal staat: ‘Ssst! De tijger slaapt!’.

De Nationale Voorleesdagen zijn een initiatief van Stichting Lezen en bestaan al sinds 2004. Doelstelling van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan (jonge) kinderen. Basisschool Het Driespan is een groot voorstander van voorlezen en doet daarom ook ieder jaar actief mee.