De Hoekse Renners hebben een nieuw tijdelijk onderkomen. 

 

Vanaf 1973 waren de Ren- en toerclub de Hoekse Renners gevestigd op Kuipersveer. En daar kwam een einde aan toen ander half jaar geleden het bericht binnenkwam dat na 44 jaar het tijd werd een andere locatie te zoeken. Een club met een rijke wielerhistorie die vanuit het clubgebouw op het parkoers op Kuipersveer menige wielerwedstijd heeft georganiseerd.

DHR hebben een mooi tijdelijk onderkomen gevonden bij de IJs- en Skeelervereniging Puttershoek.

Een onderkomen dat meer dan welkom is omdat per 1 januari jl. definitief het doek viel voor het clubgebouw op Kuipersveer. Met pijn in het hart werd afscheid genomen van een heerlijke plek waarvan uit ongestoord wedstrijden en trainingsritten voor de amateurs werden verreden en elke zondagochtend de tourkaravaan vertrok voor weer een mooie rit door het Hollands landschap.

De IJs en skeelerclub en de Hoekse Renners hebben wat met elkaar. Dat bleek al gauw uit de gesprekken, waarin naar voren kwam dat leden over een weer elkaar kennen vanuit de schaats- en wielrensport. Twee sporten die veel met elkaar hebben. Gedurende het winterseizoen wordt door de wielrenners veel geschaatst en wielrennen is een goede methode voor schaatsers om de conditie op peil te houden. Reden om de samenwerking verder uit te diepen. Tijdens de nieuwjaarreceptie van zaterdag 6 januari jl. werd het clublogo van de Hoekse Renners bij de IJsvereniging door Wim Westdijk, de voorzitter van de IJsclub en Rob Claassens, voorzitter van DHR symbolisch onthult.

Met deze onthulling, in aanwezigheid van vele leden van beide verenigingen, werd de verhuizing naar het nieuwe onderkomen officieel bekrachtigd.

De vereniging DHR heeft voor de komende jaren een mooi clubhuis waar de jeugd gedurende het zomerseizoen prima veilig kan trainen op de 400 meter lange geasfalteerd skeelerbaan. Waardoor de toerrijders elke zondag een vertrek en aankomst locatie hebben. De wedstrijden staan alweer voor volgend jaar gepland op het 3,5 kilometer parkoers in de Oost- Zomerlandse polder. Wat dat betreft is het sportieve fietsen tot opluchting ook voor het komende seizoen weer gegarandeerd. De volgende uitdaging wordt de zoektocht naar een definitief onderkomen. Daarover gaan de Hoekse Renners de komende tijd in gesprek met de gemeente en Suikerunie om wellicht een plekje te vinden ergens in het 120 hectare grote terrein waar de komende jaren verregaande gebiedsontwikkeling gaat plaatsvinden. En dan natuurlijk het liefst een plekje met een clubgebouw langs een veilig parkoers in de Oost- Zomerlandse polder. Want veilig moet het zijn.