DVO neemt sportieve revanche op WHV

OUD-BEIJERLAND – De dames van volleybalvereniging DVO uit Oud-Beijerland hebben afgelopen zaterdag met 3-2 gewonnen tegen WHV. Het voelde niet als een sportieve revanche op de eerder met 3-1 verloren uitwedstrijd in Asperen. DVO was erop gebrand een duidelijke overwinning op het scorebord te zetten, vocht voornamelijk tegen zichzelf, maar won dus wel.

De 1e set werd nog gewonnen. Mede door een goede serviceserie van Iris Quispel werd de set met 26-24 gewonnen. Het tweede bedrijf ging naar WHV (23-25) terwijl de bezoeksters ook de 3e set, waarin DVO de weg even kwijt leek, met maar liefst 16-25 binnen hengelden.

Vanaf de 4e set veranderde het een en ander in het voordeel van de Oud-Beijerlanders. Spelverdeelster Kirsten Arkenbout uit het 2e damesteam (binnen DVO’s gelederen ivm de geblesseerde Mariska Vielvoye) betrad het veld, WHV kon de verbeterde servicedruk van DVO niet de baas waardoor DVO orde op zaken kon stellen. 25-21 en 15-7.

Op woensdagavond 17 januari speelt DVO haar volgende wedstrijd. Om 21u00 wordt in Sliedrecht aangevangen tegen hekkensluiter Sliedrecht Sport 5.