Nieuw programma: ‘Don’t Forget The Music’.

Vanaf 4 september 2017 is er een nieuw programma op Radio HW; Don’t Forget The Music (DFTM). Iedere maandagavond tussen 22 en 23 uur is het tijd voor je wekelijkse portie muzikale DNA. In DFTM hoor je muziek die in de popgeschiedenis de aandacht niet – of te weinig – heeft gekregen. Ook nieuwe muziek en nieuw talent krijgt in DFTM de aandacht.

Er zijn miljoenen liedjes gemaakt. Ongeveer 25.000 hebben ooit de hitparade of tipparade gehaald in Nederland. Slechts een fractie daarvan is in meer of mindere mate bekend bij het grote publiek. De meeste liedjes hoor je vrijwel nooit meer en raken in de vergetelheid. Op de radio hoor je meestal alleen de bekende deuntjes en de grote hits, terwijl er zoveel meer is.
Liedjes zijn vaak ontstaan omdat de makers ervan geïnspireerd zijn door  teksten, thema’s of melodietjes van anderen of dienen zelf weer ter inspiratie voor andere liedjes. Kortom de bouwstenen van de popmuziek zijn als het leven zelf; Overdraagbaar, maar ieder met zijn eigen unieke kenmerken. Iedere noot, ieder melodietje draagt bij aan het DNA van de muzikale geschiedenis.
In DFTM ontrafelen we de genen van de popmuziek. Muziek die je nooit meer – of te weinig – hoort. Opdat we deze muziek toch maar nooit mogen vergeten.