Organist André Knevel in St. Lambertuskerk

Op zaterdag 29 juli geeft de Canadese organist André Knevel een concert op het orgel in de Grote of St. Lambertuskerk in het centrum van Strijen. Hij komt elk jaar naar Nederland voor zijn traditionele zomer-concerttournee. Dit jaar ook weer, en het belooft een afwisselend concert te worden met ruimte voor de grote meesters onder de componisten, maar er is ook veel ruimte voor improvisatie en het vertolken van mooie koraalbewerkingen van o.a. Klaas Jan Mulder en de concertgever zelf.

Het concert vangt aan om 20.00 uur en de deuren zijn vanaf 19.30 uur geopend. De toegangsprijs is 7 euro. Tijdens het concert is er een korte pauze in Salvatori om de concertgever te begroeten.

André Knevel is geboren in Bussum. Reeds op zeer jonge leeftijd voelde hij zich tot het orgel aangetrokken. Toen hij 8 jaar oud was kreeg hij zijn eerste orgel- en pianolessen. In 1975 emigreerde André Knevel naar St. Catharines. Hij geeft daar muzieklessen en is er kerkorganist. Hij maakt vele concertreizen door Canada, Amerika, Europa, en Zuid Afrika. Als veel gevraagd organist is hij jaarlijks op zomertournee in Nederland en Duitsland voor het geven van 30 tot 40 concerten. Ook is Knevel een veel gevraagd organist voor het begeleiden van koren en solisten o.a. met de bekende panfluitiste Liselotte Rokyta. Daarnaast schrijft hij muziek voor orgel en heeft hij cd’s op zijn naam staan.

Bron: Het Kompas